City DrivingHier laad je je batterijen weer op én die van je elektrische wagen

Hier laad je je batterijen weer op én die van je elektrische wagen

Dat de MINI Electric Resolute Edition een ideale wagen is voor city driving neemt niet weg dat de eigenaar er ook zijn of haar stedelijke biotoop mee kan verlaten. Hier zijn vijf tijdelijke ‘vluchtroutes’ voor wie eventjes weg wil uit de drukte van de stad.

Ga ermee op restaurant

Meer dan een op twintig restaurants in ons land beschikt over laadinfrastructuur, zo bleek onlangs uit een onderzoek. Laat die investering van de restauranthouders dus niet voor niks geweest zijn. Vanzelfsprekend heb je in de stad een brede keuze aan restaurants, maar heel wat van de toppers in ons land – waaronder ook niet weinig met een Michelinster – bevinden zich nu eenmaal dieper het land in. Daar geraak je evengoed met een volledig elektrische wagen, zeker wanneer je je batterij kunt opladen terwijl je geniet. De betere restaurants afficheren hun oplaadpunt op hun website. Sommige hebben hun oplaadpunt ook openbaar gemaakt, waardoor ze gewoon opduiken in je navigatiesysteem.

Verpoos ermee op het platteland

Voorgaande trip kun je natuurlijk ook combineren met een verblijf met overnachting in een knusse B&B. Een plattelandsvlucht van een dag of twee, met behalve lekker eten ook een wandeling in de natuur, een cultureel uitje of een bezoek aan een provinciestad, is prima te doen dankzij de honderden laadpalen die je uitgestrooid over het land vindt. De MINI Electric Resolute Edition is een ideale wagen voor de stedelijke consument, maar dat betekent niet dat je er niet mee buiten de stad geraakt.

Waai uit aan zee

Ook de zeebries in je haren voelen ligt binnen het bereik van je MINI Electric Resolute Edition. In alle kustplaatsen in ons land vind je meerdere – en vaak zelfs tientallen – oplaadpunten waar je de batterij van je wagen oplaadt terwijl je ook jezelf van nieuwe energie voorziet. Afhankelijk van waar je woont in het land vraagt een trip naar de zee misschien wat planning, maar dat is al het nieuwe normaal voor wie elektrisch rijdt. Check de interactieve kaart van mini-charging.com voor oplaadpunten.

Trek naar de Ardennen

Het plannen van je trip is nog belangrijker als je richting het zuiden van het land trekt, maar ook in Wallonië vind je evengoed honderden openbare laadpalen. Maak er dus met een gerust gemoed een dagje, weekendje of midweekje Durbuy, Bouillon of La Roche van, in de wetenschap dat je ook weer met een opgeladen batterij terug thuis geraakt.

Maak een gezinsuitstap

Voor een jong gezin kan het heerlijk zijn om in de stad te wonen, maar de meeste steden hebben natuurlijk geen pretpark of groot speeldomein. Daarvoor moet je minstens naar de periferie, en meestal dieper de provincie in. Ook dat is perfect haalbaar met een elektrische wagen. De meeste provinciale domeinen hebben laadinfrastructuur dankzij initiatieven van de provincie, en eigenaars van de betere pretparken hebben, meestal samen met exploitanten van openbare laadpalen, diezelfde investering gemaakt.

Ontdek de MINI Electric hier.