Ontdek Duitsland per treinVijf redenen om met de trein naar Duitsland te reizen

Vijf redenen om met de trein naar Duitsland te reizen

Of je nu een citytrip naar Berlijn plant, een vergadering hebt in Frankfurt of met je familie naar het Zwarte Woud gaat: de trein is de slimste manier om naar Duitsland te reizen. Hier zijn vijf redenen waarom je volgende keer met de trein gaat.

1. De trein is snel

Met de snelle ICE-treinen van Deutsche Bahn reis je in minder dan twee uur van Brussel naar Keulen, en in drie uur naar Frankfurt. Naar Berlijn of München duurt de reis minder dan zeven uur, overstap inbegrepen. De ICE-treinen sluiten perfect aan op het binnenlandse spoornet in Duitsland, zodat je elke Duitse stad vlot kan bereiken.

Als je met de trein reist, win je bovendien tijd bij het vertrek en bij de aankomst. Je hoeft geen uren op voorhand ter plaatse te zijn, zoals op een luchthaven, of aan te schuiven aan de veiligheidscontrole. En wanneer je aankomt, sta je meteen in het stadscentrum. Je verliest dus geen tijd (en geld) aan een transfer van de luchthaven naar de stad zelf.

© Deutsche Bahn, foto: Max Lautenschläger

2. De trein is comfortabel

De ICE-treinen van Deutsche Bahn hebben comfortabele zetels met meer beenruimte dan die in vliegtuigen. De treinen hebben speciale zones zoals stiltecoupés voor wie wil werken of lezen. Er zijn ook speciale ruimtes voor families met kinderen of kleine kinderen (met extra ruimte voor bagage en kinderwagen). Oh ja, je bagage reist uiteraard gratis mee en je hoeft ze niet te wegen voor je vertrekt.
In de ICE-treinen heeft elke zetel ook een eigen stopcontact voor je laptop, tablet of smartphone. Dankzij het gratis draadloos netwerk kan je je reistijd productief gebruiken, of ontspannen via het entertainmentportaal waar je gratis en zonder registratie een selectie van bioscoopfilms en tv-series kan bekijken. Of je geniet van het uitzicht door de grote ramen van de ICE.

3. De trein is smakelijk

Om je reis aangenaam te doen verlopen, biedt het boordrestaurant je een ruime keuze aan gerechten uit de Duitse en Europese keuken. Er is ook een aanbod met biologische, vegetarische en veganistische opties – voor elk wat wils dus, zodat je zonder honger op je bestemming aankomt. Overigens mag je op de treinen ook je eigen eten en drank meebrengen. Als er lastige eters bij je kinderen zijn, is dat een niet te onderschatten voordeel!

© Deutsche Bahn, foto: Dominic Dupont

4. De trein is duurzaam

De langeafstandstreinen van Deutsche Bahn worden sinds 2018 aangedreven door elektriciteit uit hernieuwbare bronnen. Dankzij deze 100% groene stroom is de ICE-trein een duurzaam transportmiddel.
Ook aan boord is er aandacht voor duurzaamheid. De boordrestaurants en bistro’s serveren steeds vaker schotels met herbruikbare borden en bestek. Zo maken we de afvalberg kleiner.

5. De trein is betaalbaar

Met het ‘Super Sparpreis Europa’-tarief reis je al vanaf 19,90 euro van Brussel naar elke bestemming in Duitsland. Je kunt je tickets tot zes maanden van tevoren boeken. Zo geniet je van de beste tarieven. En goed om weten: kinderen jonger dan 15 jaar reizen gratis als ze begeleid worden door een volwassene!

Reis naar Duitsland in alle comfort. Boek hier de voordeligste tickets voor de snelle ICE.